Združitev tradicije z modernimi trendi.

V vrtnem centru je na voljo preko 200 sort dreves in grmovnic. Rastline prodajamo posajene v loncih ali balirane (tako, da jih lahko sadite celo leto) ali z golimi koreninami (sajenje primerno samo v dobi mirovanja). Specializirani smo za pahljačaste in japonske javorje, okrasne drene ter grmaste hortenzije.

zaposlena krajinska arhitekta
zaposleni vrtnarji
vrtnarica s 35 letnimi izkušnjami

Načrtovanje

Na podlagi več kot 50. letnih izkušenj, oblikovalska znanja uspešno povezujemo z izvedbenimi izkušnjami. Vrt je živa stvar in mi vemo, kašen bo čez 5, 10 ali več let. To upoštevamo pri svetovanju, načrtovanju, ureditvi in oskrbi vrta.

Izvedba

Za urejanje vrtov in okolice in kakovostno izvedbo skrbi usposobljena ekipa sodelavcev.

Oskrba

Z usposobljeno ekipo sodelavcev oskrbujemo večje ali manjše zelenice, vrtove in okolice objektov. Dela lahko izvajamo tedensko, spomladi oziroma jeseni ali interventno na klic.

Vrtni center

V našem vrtnem centru imamo na voljo tudi večja drevesa in grmovnice. Veliko rastlin pridelamo sami, nekaj pa jih tudi uvozimo iz preverjenih evropskih drevesnic, s katerimi sodelujemo že vrsto let.

Zakaj izbrati rastline iz našega vrtnega centra?

  • ker so vzgojene v skladu z drevesničarskimi normativi EU
  • ker imajo visoko notranjo kakovost (to je sposobnost rastline, da se po presaditvi v vrt takoj uspešno vraste in razvija)
  • ker vam pri izbiri rastlin kompetentno svetujemo
  • ker vemo, kaj prodajamo
  • ker nam je najpomembnejša zadovoljna stranka, ki nas lahko brez zadrege priporoča svojim znancem in prijateljem

Skrbimo, da imamo v izboru tudi veliko neobičajnih grmovnic in dreves, za posebne želje se tudi potrudimo in poiščemo rastline pri naših evropskih dobaviteljih.

V vrtnem centru vam ob izbiri rastlin tudi brezplačno svetujemo o načinu posaditve in njihove oskrbe.

Vrtni center je od ponedeljka do petka odprt od 8.00 do 15.00 ure. Ob sobotah, nedeljah in praznikih imamo zaprto. Vabljeni!

Akcijske prodaje rastlin

Kakovost, spoštovanje želja strank in strokovnost.

Pripravljamo tudi akcijske prodaje rastlin. V sadilni sezoni skušamo kupcem približati nove sorte rastlin tako, da jih ponudimo kot rastlino tedna, na katero nudimo 20% popust.

V vrtnem centru so na voljo tudi darilni boni, ki so lahko lepo darilo ob raznih jubilejih. Boni so v vrednosti 10, 20, 50 in 100€. Pri nakupu bona za 100€ nudimo 5% popust.

Za vse informacije o rastlinah in vrtnem centru nas pokličite na telefon 01/561-20-89 ali pišite na e-mail. Vodja vrtnega centra je gospa Katja Bleiweis Strgar, diplomirana geologinja z 20 letno prakso dela v vrtnem centru. Vrtni center pa se nahaja v Črnučah nad Ljubljano, na Suhadolčanovi 6.

Seznam sadnega drevja in vrtnic

Ker so rastline živ organizem, garancijo na prijem rastlin nudimo le za sadike, ki so jih posadili naši vrtnarji in jih vzdrževali eno rasno sezono. Stranke prosimo, da ob nakupu rastlino pregledajo in se s strokovno osebo v vrtnem centru posvetujejo, kakšne rastne razmere in kakšno oskrbo izbrane rastline potrebuje. Za rastline, ki odmrejo zaradi neustrezne posaditve, mehanskih poškodb, zunanjih vremenskih vplivov ali neustrezne oskrbe ne moremo prevzeti odgovornosti. Reklamacije upoštevamo le ob predložitvi računa.

Za rastline, ki jih stranka sama izbere iz drevesnice in jih zanjo izkopljemo ter jih kasneje ob dobavi zavrne, zaračunavamo manipulativne stroške v vrednosti 10% od rastline.

Reference

Kakovost, spoštovanje želja strank in strokovnost

Poznavanje rastlin, njihove zahteve po legi in pravilni prsti, ter poznavanje, kakšne bodo po petih ali desetih letih rasti, so prva obveza vsakega delavca v vrtnem centru. Skrbim, da se seznanjam z vsemi novostmi na področju sodobnih vrtnih centrov in na področju poznavanja rastlin in lahko strankam z veseljem kakovostno in kompetentno svetujem pri nabavi in oskrbi rastlin. Dobra notranja kakovost rastline je pogoj za dobro rast in s tem zadovoljnost strank.

Katja Strgar, vodja vrtnega centra